Om #ledarelar

ledarelar.se är ett av resultaten från ett möte på IT-gymnasiet i Västerås 20 november 2014. Vi, Elsemarie Hallqvist och Lilian Varnander, hade tagit oss till Västerås efter en inbjudan från Lydia Folke. Temat för eftermiddagen var:  “Det professionella lärandets inneboende kraft” ur ett skolledarperspektiv med utgångspunkt från H Timperleys bok (Studentlitteratur 2013).

När vi sågs i Västerås bokade vi in en andra träff som gick av stapeln i Örebro 23 mars 2015. Den här gången var vi tolv deltagare som tillbringade dagen med att  bli lite klokare kring skolledares roll som en lärande ledare. Eftersom det fanns önskemål om fortsatt nätverkande beslutades att vi skulle ses till hösten.

Fredag 16 oktober 2015 var Marjan Nourzad och Gunilla Ordell värdar för #ledarelar i Sigtuna.

Fredag 22 april 2016 var Caroline Andersson värd för #ledarelar i Linköping. Tema för dagen – hållbart ledarskap.

Efter våren 2016 har det varit svårt att få till en träff. Det har varit hög arbetsbelastning, nya arbetsplatser, händelser i livet som fått prioriteras. 21 september (2018) är det äntligen dags igen och vi träffas ännu en gång hos Caroline Andersson i Linköping.

#ledarelar är ett nätverk som har sin början i ett behov av kollegialt lärande. Vi är kollegor som funnit varandra tack vare sociala medier. När vi träffades i Linköping våren 2016 kallade vi #ledarelar för vår egen, lite busiga skolledarutbildning. Vi utgår från våra behov och önskemål och använder oss av erfarenheter och kompetenser inom och utanför nätverket. Vi är inte någon förening, planering av träffar börjar med att någon föreslår ett aktuellt område som kan vara av intresse för fler att fördjupa sig i. Hemsidan drivs privat och administration av anmälningar sköts i ett privat Google-konto. Nätverket har en sluten Facebook-grupp, #ledarelar. Admin för hemsida, FB samt anmälningar: Lilian Varnander

2 reaktion på “Om #ledarelar

  1. Mattias Rådmark

    Vilket bra initiativ!
    Vi har idag lyssnat på Professor Anders Jakobsson. Och sedan sysslat mycket det formativa förhållningssättet i undervisningen och kollegialt lärande. Och ledarens roll i förändringsarbetet…
    Med vänlig hälsning / Mattias

    Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.