Om #ledarelar

ledarelar.se är ett av resultaten från ett möte på IT-gymnasiet i Västerås 20 november (2014). Vi, Elsemarie Hallqvist och Lilian Varnander, hade tagit oss till Västerås efter en inbjudan från Lydia Folke. Temat för eftermiddagen var:  “Det professionella lärandets inneboende kraft” ur ett skolledarperspektiv med utgångspunkt från H Timperleys bok (Studentlitteratur 2013).

När vi sågs i Västerås bokade vi in en andra träff som gick av stapeln i Örebro 23 mars 2015. Den här gången var vi tolv deltagare som tillbringade dagen med att  bli lite klokare kring skolledares roll som en lärande ledare. Eftersom det fanns önskemål om fortsatt nätverkande beslutades att vi skulle ses under hösten.

Fredag 16 oktober 2015 var Marjan Nourzad och Gunilla Ordell värdar för #ledarelar i Sigtuna.

Fredag 22 april 2016 var Caroline Andersson värd för #ledarelar i Linköping. Tema för dagen – hållbart ledarskap.

Fredag 21 oktober 2016 är Ingela Netz och Lydia Folke värdar för #ledarelar i Stockholm. Dagens gäst – Kamran Namdar, lektor och lärarutbildare på Mälardalens högskola.

 

Vi började i samtal under tisdagskvällarnas #rektorschatt på Twitter. (Våra Twitter-ID: @RektorElsemarie, @LydiaFolke, @Lilian Varnander) Vi fortsätter nu att använda skolledares kollegiala lärande för att ta ett steg till nästa nivå. #ledarelar har utvecklats till en lite busig skolledarutbildning där vi tar tillvara våra behov och önskemål tillsammans med erfarenheter och kompetenser inom och utanför nätverket.

2 reaktion på “Om #ledarelar

  1. Mattias Rådmark

    Vilket bra initiativ!
    Vi har idag lyssnat på Professor Anders Jakobsson. Och sedan sysslat mycket det formativa förhållningssättet i undervisningen och kollegialt lärande. Och ledarens roll i förändringsarbetet…
    Med vänlig hälsning / Mattias

    Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *